Lage Giessen | Bouwnummer 5 ong

€755.000

HOORNAAR
Onder optie
Beschrijving

Aan de rand van Hoornaar, in de open lintbebouwing aan de Lage Giessen, wordt een voormalige boerderij met erf her-ontwikkeld. Het voorhuis wordt gerenoveerd, het achterhuis (De Deel) wordt opnieuw opgetrokken en omvat straks 3 nieuwe woningen. Achter de voormalige boerderij worden 2 vrijstaande woningen gebouwd. Verder is er een ‘schuur’ met 4 carports en 4 bergingen. Samen vormen deze gebouwen als het ware een erf met een gemeenschappelijke toegangsweg.

De percelen grasland links en rechts van het erf zijn ook onderdeel van de ontwikkeling en zijn straks gezamenlijk eigendom van de bewoners. Vrij zicht over deze percelen is hierdoor ten alle tijden gewaarborgd. Voor het erf en het grasland is een totaalplan gemaakt met een bijbehorend beplantingsvoorstel. Hierin blijft veel van het bestaande groen gehandhaafd en wordt de aanleg van nieuw groen omschreven.

De vrijstaande woning met bouwnummer 5 is gelegen achter op het erf van de boerderij, aan de kant van het riviertje de Kromme Giessen. De woning heeft een "schuur-achtige" uitstraling met een kap met rode dakpannen en gevels van antraciete houten delen en roomwit gekeimd metselwerk.

De woning heeft een woonoppervlakte van 185 m² met op de begane grond een riante woonkamer met keuken van maar liefst 86 m². De woonkamer heeft aan drie zijden grote glaspartijen met prachtig vrij zicht over de omliggende polder. De ouderslaapkamer met badkamer op de begane grond maken de woning bij uitstek levensloopbestendig. Verder liggen op de begane grond de inpandige garage en de bijkeuken.

Op de eerste verdieping liggen nog 3 slaapkamers en een tweede badkamer. Dit maakt de woning ook zeer geschikt voor gezinnen. Natuurlijk kunnen 2 slaapkamers gecombineerd worden tot één grote slaap- of werkkamer. De kaveloppervlakte van bouwnummer 5 bedraagt een respectievelijke 747 m². De tuin ligt op het zuiden en westen en grenst aan een brede watergang.

De indelingen van de woning is zorgvuldig ontworpen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u als koper individuele wensen heeft. Deze zijn natuurlijk bespreekbaar.

Hoornaar
Hoornaar is een dorp in de Alblasserwaard. Het dorp is klein, het telt ongeveer 1900 inwoners, maar beschikt wel over goede voorzieningen zoals twee basisscholen, een bso, een supermarkt, een natuurzwembad en een gezondheidscentrum met huisarts, fysiotherapie, tandarts en sportschool. Er is een actief verenigingsleven met o.m. een voetbalclub, bridgeclub een tennisclub, een gymvereniging en een volleybalvereniging. Gorinchem is de dichtstbijzijnde stad en voorziet in andere voorzieningen zoals middelbare scholen, theaters, winkelcentra en een uitstekend regionaal ziekenhuis. Het is prettig wonen in Hoornaar. De combinatie van landelijk wonen, goede voorzieningen en een snelle auto-verbinding naar Utrecht, Breda en Rotterdam, maken het dorp populair onder streekgenoten en Randstedelingen.

Lees de volledige omschrijving   
Details

Soort woning: Villa
Bouwjaar: 2020
Woonoppervlakte: 185 m²
Perceeloppervlakte: 747 m²
Inhoud: 740 m³
Aantal kamers: 5
Aantal slaapkamers: 4
Verdiepingen: 2
Hoofdtuin: tuin rondom
Oppervlakte hoofdtuin:
Achterom: nee
Kwaliteit tuin: aan te leggen
Schuur/berging: inpandig
Voorzieningen:
Garage: inpandig
Energieklasse:
Energie einddatum:
Verwarming:
Warm water: elektrische boiler eigendom
Combiketel:
Eigendom:
Permanente bewoning: ja
Onderhoud binnen: uitstekend
Onderhoud buiten: uitstekend
Soort dak: samengesteld dak
Video

Locatie

Zoek uw droomhuis

Neem contact op