Bazeldijk 71

€485.000

MEERKERK
Verkocht o.v.
Beschrijving

KIJK VOOR DE VIRTUELE TOUR DOOR DEZE WONING OP ONZE EIGEN WEBSITE!

Als u op zoek bent naar ruimte, zowel in als rondom de woning, met daarbij prachtig vrij uitzicht over het Merwedekanaal, dan is dit echt iets voor u! Gelegen aan de Bazeldijk tussen de dorpen Meerkerk en Hoogblokland, ligt deze halfvrijstaande dijkwoning op een verrassend groot perceel van 1.310 m².

De woning, die oorspronkelijk is gebouwd aan het begin van de 20e eeuw, is door de huidige eigenaren vanaf eind jaren ’90 verbouwd. Daarbij is onder andere de serre aangebouwd (1998) en is de woning qua indeling en afwerking (waaronder de keuken en badkamer) grotendeels vernieuwd, met als resultaat een bijzonder ruime woning vol mogelijkheden. Zo is er een woonkamer met serre van 33 m² met mooi zicht op het Merwedekanaal, een ruime keuken, 3 ruime slaapkamers op de 1e verdieping en een royale bergzolder aanwezig. Bij de verbouwing zijn daarnaast ook diverse energiebesparende maatregelen getroffen, zo is het dak geïsoleerd, is er dubbel glas aangebracht en is er in de serre, keuken en badkamer vloerverwarming aanwezig. Maar laten we vooral ook de buitenruimte niet vergeten, want wat is het hier prachtig wonen! Een groot terras, een overkapping met aangebouwde schuur en een groot grasveld welke voor diverse doeleinden kan worden ingezet: het is er allemaal op dit ruime perceel.

De woning is gelegen op fietsafstand van de dagelijkse voorzieningen van het dorp. Verder is de woning op korte afstand gelegen van de aansluiting op snelweg A27.

Het woonhuis is gebouwd aan het begin van de 20e eeuw. De woonoppervlakte bedraagt circa 146 m², Dit object heeft een perceeloppervlakte van 1.310 m².

Globale indeling:
Begane grond: de entree bevindt zich aan de achterzijde van de woning; entree/hal met garderobehoek en vaste trap naar de eerste verdieping; woonkamer met serre van circa 33 m² met houtkachel in schouw; open keuken voorzien van hoekunit, welke beschikt over de volgende inbouwapparatuur: 4-pits keramische kookplaat, RVS afzuigkap, magnetron en vaatwasser; badkamer voorzien van hoekbad, wastafel met meubel, douche en designradiator; separate toiletruimte; wasruimte met aansluiting voor de wasmachine en doorloop naar de inpandige schuur; ruime schuur van circa 16 m² voorzien van elektra en keukenblokje met gootsteen. Tevens is hier een loopdeur naar de tuin.

Eerste verdieping: overloop met vlizotrap naar bergzolder; berging met opstelling cv-ketel (Nefit, 2012); toiletruimte; royale ouderslaapkamer van circa 19 m² voorzien van vaste kastruimte, wastafel en groot dakraam; hal met toegang tot slaapkamer 2 en 3; slaapkamer 2 is gelegen aan de voorzijde van de woning (dijkzijde) en is voorzien van vaste kastruimte en een groot dakraam. Slaapkamer 3 is gesitueerd op de aanbouw, voorzien van een groot dakkapel en bergruimte onder schuin dakvlak.

Vliering: bergzolder, gesitueerd boven de ouderslaapkamer en de overloop.

RONDOM DE WONING
- De woning is gelegen op een ruim perceel van totaal 1.310 m²
- Direct achter/naast de woning is een bestraat terras;
- Aan de waterkant is een vlonderterras gecreëerd, welke wordt omgeven door een pergola. Daarnaast is er een terras met overkapping aan de waterkant, met daaraan vast een berging (circa 12 m²);
- Het perceel naast de woning bestaat uit een gazon en kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, zoals een dierenweide, speeltoestellen voor kinderen, enzovoort. Goed om te weten: het tweede perceel ligt in een andere gemeente (Molenlanden), dan de woning (Vijfheerenlanden) zelf.

DE EIGENAAR AAN HET WOORD
Het bewonen van een huis is iets heel persoonlijks. In deze rubriek willen we ook graag de huidige eigenaar laten vertellen hoe zij het hebben ervaren.
- Prachtig uitzicht over het water;
- Ligging aan het water;
- Woning met veel eigen ruimte.

GOED OM TE WETEN
Bouwwijze woning: traditionele, bestaande bouw
Muren: metselwerk; steensmuur (delen gevel oud) + voorzetwanden
Vloeren: beton (begane grond), hout (verdiepingen)
Dak: zadeldak gedekt met pannen, plat dak serre voorzien van bitumen.
Nutsvoorzieningen: aardgas-, water- en elektra, gemeenteriool en telefoon en tv-kabel.
Installaties: elektrische installatie bestaat uit 9 groepen + kookgroep en 1 aardlekschakelaar
Overige: woning vertoont scheefstand.

Gemeente- en waterschapsbelasting en kosten nutsbedrijven
• Onroerendezaakbelasting per jaar volgens laatste aanslag: € 931,13
• Waterschapslasten per jaar: € 503,60
• Voorschot energie (gas, elektriciteit) per maand: € 292,62
Aan bovengenoemde opgaven kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien de vermelde kosten variabel zijn en/of periodiek verhoogd worden, zoals onroerendezaakbelasting.

In de koopovereenkomst zal de volgende clausule worden opgenomen:

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3 van de koopakte komt het geheel of ten dele ontbreken van een of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Lees de volledige omschrijving   
Details

Soort woning: Eengezinswoning
Bouwjaar:
Woonoppervlakte: 146 m²
Perceeloppervlakte: 1310 m²
Inhoud: 525 m³
Aantal kamers: 4
Aantal slaapkamers: 3
Verdiepingen: 3
Hoofdtuin: achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin: 213
Achterom: ja
Kwaliteit tuin: normaal
Schuur/berging: vrijstaand hout
Voorzieningen:
Garage: geen garage
Energieklasse: E
Energie einddatum: 2029-01-10
Verwarming:
Warm water: c.v.-ketel
Combiketel:
Eigendom:
Permanente bewoning: ja
Onderhoud binnen: redelijk tot goed
Onderhoud buiten: matig tot redelijk
Soort dak: zadeldak
Video

Locatie

Zoek uw droomhuis

Neem contact op