Lage Giessen | Bouwnummer 3 ong

€495.000

HOORNAAR
Verkocht o.v.
Beschrijving

Aan de rand van Hoornaar, in de open lintbebouwing aan de Lage Giessen, wordt een voormalige boerderij met erf her-ontwikkeld. Het voorhuis wordt gerenoveerd, het achterhuis (De Deel) wordt opnieuw opgetrokken en omvat straks 3 nieuwe woningen. Achter de voormalige boerderij worden 2 vrijstaande woningen gebouwd. Verder is er een ‘schuur’ met 4 carports en 4 bergingen. Samen vormen deze gebouwen als het ware een erf met een gemeenschappelijke toegangsweg.

De percelen grasland links en rechts van het erf zijn ook onderdeel van de ontwikkeling en zijn straks gezamenlijk eigendom van de bewoners. Vrij zicht over deze percelen is hierdoor ten alle tijden gewaarborgd. Voor het erf en het grasland is een totaalplan gemaakt met een bijbehorend beplantingsvoorstel. Hierin blijft veel van het bestaande groen gehandhaafd en wordt de aanleg van nieuw groen omschreven.

Woning 3 is gesitueerd op de deel van de boerderij. Deze woning wordt geheel nieuw gebouwd, maar zal qua maatvoering, materiaalgebruik, kleur en uitstraling aansluiten op het bestaande voorhuis. De deel krijgt een rieten kap, de gevels zijn van rood metselwerk met houten gepotdekselde delen in de kleur antraciet.

Met een woonoppervlakte van 180 m² is de woning groot te noemen. Geschikt voor gezinnen, maar door de mogelijkheid om ook op de begane grond te slapen ook voor senioren. Kortom levensloopbestendige woningen.

De woonkamer ligt aan de achtertuin op het westen, met een riant uitzicht over de polder. De keuken kijkt uit op het erf aan de voorzijde van de woning. Op de eerste verdieping liggen de badkamer en 4 slaapkamers. De ouderslaapkamer, van maar liefst 23 m², heeft een grote dakkapel met een pui van vloer tot plafond met daardoor vrij zicht over de polder. Op de tweede verdieping ligt een grote bergzolder, bereikbaar met een vaste trap.

De kaveloppervlakte bedraagt 288 m². De achtertuin ligt aan een brede watergang en is op het westen georiënteerd, dus op de middag- en avondzon. Op het erf is er een vrijstaande, houten buitenberging en een carport aanwezig.

De indelingen van de woning is zorgvuldig ontworpen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u als koper individuele wensen heeft. Deze zijn natuurlijk bespreekbaar met de ontwikkelaar.

Hoornaar
Hoornaar is een dorp in de Alblasserwaard. Het dorp is klein, het telt ongeveer 1900 inwoners, maar beschikt wel over goede voorzieningen zoals twee basisscholen, een bso, een supermarkt, een natuurzwembad en een gezondheidscentrum met huisarts, fysiotherapie, tandarts en sportschool. Er is een actief verenigingsleven met o.m. een voetbalclub, bridgeclub een tennisclub, een gymvereniging en een volleybalvereniging. Gorinchem is de dichtstbijzijnde stad en voorziet in andere voorzieningen zoals middelbare scholen, theaters, winkelcentra en een uitstekend regionaal ziekenhuis. Het is prettig wonen in Hoornaar. De combinatie van landelijk wonen, goede voorzieningen en een snelle auto-verbinding naar Utrecht, Breda en Rotterdam, maken het dorp populair onder streekgenoten en Randstedelingen.

Lees de volledige omschrijving   
Details

Soort woning: Woonboerderij
Bouwjaar: 2020
Woonoppervlakte: 180 m²
Perceeloppervlakte: 288 m²
Inhoud: 640 m³
Aantal kamers: 5
Aantal slaapkamers: 4
Verdiepingen: 3
Hoofdtuin: achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin: 100
Achterom: nee
Kwaliteit tuin: aan te leggen
Schuur/berging: vrijstaand hout
Voorzieningen:
Garage: carport
Energieklasse:
Energie einddatum:
Verwarming:
Warm water: elektrische boiler eigendom
Combiketel:
Eigendom:
Permanente bewoning: ja
Onderhoud binnen: uitstekend
Onderhoud buiten: uitstekend
Soort dak: zadeldak
Video

Locatie

Zoek uw droomhuis

Neem contact op